Muratpaşa Belediyesi Çevreci Komşu Kart Projesi
2016 yılından beri tüm Muratpaşa ilçesinde uygulanan Türkiye'ye ve Dünyaya örnek olan ödüllü atık toplama projemizle hanelerde ve kamu kurumlarında oluşan ambalaj atıklarını, bitkisel atık yağları, elektrikli ve elektronik atıkları ve kullanılabilir durumda ki tekstil atıklarını komşularımızdan teslim alarak kartlarına TL yüklemekteyiz. Atıkların geri dönüştürülmesini sağlarken, komşularımıza ve kamu kurumlarına ekonomik değer oluşturmaktayız.
Muratpaşa Belediyesi Sağlıklı Muratpaşa Hareketi
Muratpaşa Belediyesi’nin diyetisyenleri, spor eğitmenleri, 55 mahallesinden gönülleriyle başlattığı Türkiye’nin en geniş kapsamlı sağlıklı yaşam projesi Sağlıklı Muratpaşa Hareketi, covid -19 salgını dolayısıyla uzun süre evde kalmaya bağlı oluşabilecek rahatsızlıklarını önüne geçmek, spor ve doğru beslenmeyle bağışıklık sisteminin güçlendirirken birer toplum sağlığı sorunu haline gelen tansiyon, şeker, kanser, obezite gibi hastalıklarla mücadeleyi amaçlamaktadır.
OPSİS Çevre Teknolojileri
Çevre teknolojileri ve kompost makine üretiminde dünya standartlarına ulaşıp, gelişen teknoloji sistemi ile çevre bilincimizi her adımda ön planda tutan OPSİS, doğaya ve gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa ve dünya mirası bırakarak değer yaratan kompost makinesi üretiminde yerli ve milli bir firmadır.
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği
12 Ağustos 2002 yılında kurulan Buğday Derneği, tek tek bireylerde ve bir bütün olarak toplumda ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı oluşturmayı; ekolojik dengelerin geri dönüşü olmayacak hız ve biçimde bozulması sonucunda ortaya çıkan sorunlara çözüm yolları sunmayı ve doğa ile uyumlu yaşamı desteklemeyi amaçlamaktadır. Bugüne kadar Doğa Dostu Kent Bahçeleri, %100 Ekolojik Pazarlar, Tatuta, Türkiye Çöpünü Dönüştürüyor, Zehirsiz Sofralar, Zehirsiz Kentler gibi bir çok kapsamlı proje yürütmüş ve yürütmeye devam edecektir.
Yeryüzü Derneği
Kentte ekolojik yaşamın mümkün olduğunu düşünen, hayat tarzını buna göre düzenleyen insanların kurduğu bir dernektir. Gıda, ulaşım, ileri dönüşüm, bahçecilik, birlikte yaşam kurmak, dikiş, tamir, ekolojik mimari ve kent yaşamı gibi pek çok alanda faaliyet göstermektedir. En önemli özelliklerinden birisi yatay bir biçimde örgütlenmiş olmasıdır.
Doğa Koruma Merkezi - İklime Dayanıklı Tarım Ağı Projesi
Doğa Koruma Merkezi - kısa adıyla DKM – 2004 yılından beri doğa koruma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.Doğa Koruma Merkezi'nin amacı; bilimsel yaklaşımları temel alarak, biyolojik çeşitliliğin etkin şekilde korunmasını ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesini sağlamaktır.
Tema Vakfı
Tema Vakfı 11 Eylül 1992 yılında Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit tarafından kuruldu. Bu yıl 30 yılını kutlayacağımız vakıf en büyük STK'lardan birisi olup yaklaşık 1.000.000 gönüllüsü ile ağaçlandırma, eğitim ve savunuculuk alanında iklime ve doğaya katkı sağlamaya çalışıyor.
Ata Tohum Takas Derneği
Ata tohumlarımızı planlı ve kontrollü bir şekilde takas yaparak çoğaltıp korumak, bizlerin unuttuğu, çocuklarımızın ise hiç tanışmadığı sağlıklı lezzetlerle tekrar buluşabilmeyi hedefleyen dernek, 2016 yılında sosyal medya üzerinde kurulan ve sürekli büyüyerek 58.000 kişiye ulaşan topluluk artık Ata Tohum Takas Derneği olarak faaliyetlerini yürütmektedir.
TODOSK Toroslar Doğa Sporları Kulübü
1991 yılında kurulan derneğimizin amacı, doğa severliği yaygınlaştırmak, tanıtmak, sevdirmek ve korumaktır. Bu yöndeki tüm sportif ve kültürel etkinliklerde bulunmak, çalışmaları kollar halinde organize etmektir. Üye ve yandaşlarının manevi kişilik ve sağlıklarının üst seviyede olması için çaba gösterir. Sporcularımızın bilgi, görgü ve becerilerini artırmak üzere yurt içi ve dışında dağcılık etkinlikleri, doğa yürüyüşleri ve geziler düzenler araştırma ve organizasyonlar yapar. Gerektiğinde yabancı sporcularla ve kulüplerle iş birliğine girerek eğitim tırmanışları ve geziler düzenler, rehberlik hizmetleri verir.
ATA DOĞA İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
Doğanın korunması yönünde ağaç dikiminden dünyamızın gelecek nesillere teslim edilmesi hususunda bilimsel ve teorik olarak çalışmalar yapıyoruz. Kamu ve özel sektör sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışıyoruz. Doğa severlerin, vatandaşların isteyen herkesin doğa ile ilgili eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Temiz bir çevrenin ruh ve beden sağlığı ile ilgili önemini vurgulayarak çalışmalar yapıyoruz. Önceliğimiz insana yatırım yaparak gelecek nesillerin temiz bir dünya ile buluşması tek hedefimizdir.
Kitap Kurdu Sahaf
Kitapkurdu sahaf, 23 yıldır sosyal sorumluluk anlayışıyla çalışan hem sıfır hem de ikinci el kitap bulunduran bir kitapevidir. Daha çok insanın kitap okuyabilmesi için kitap kiralaması yapar ve kitap almaya ekonomosi elvermeyen bireyler için de askıda kitap uygulaması vardır. Ekoloji, cinsiyet politikaları, çocuk kitaplarının niteliği gibi konulara özel bir önem verir.
Antalya Vegan Platformu
Antalya Vegan Platformu, 2018 yılından beri hayvan özgürlüğü için mücadele vermektedir. Bisiklet turları, piknikler gibi çeşitli aktivizm ve aktiviteler yapmaktadır. Tüm hayvanların özgür olduğu vegan bir dünya için mücadele vermektedir.
Ajans Çevreci Eğitim Yayınları
Yayınevimizin yayanladığı Çevreci Çocuk Eğitim Seti ile hem sıfır atık hem de çevre konularını geleceğimizin teminatı çocuklarımıza en basit ve anlaşılır bir şekilde yazılı ve görsel olarak anlatmaya gayret göstermiştir. “Çeço” Çevreci Çocuk Eğitim Set’imiz bir sosyal sorumluluk projesi dahilinde 8 yıllık süreç içerisinde Türkiye genelinde 220 kamu kurum ve kuruluşu (Belediyeler, Valilikler, Kaymakamlıklar, İl Çevre Müdürlükleri, İlgili Vakıf Ve Dernekler) sponsorluğunda 890.000 ilköğretim öğrencisinin çevre ve sıfır atık konularında bilinçlendirilmişlerdir.
GEA Arama Kurtarma Ekoloji
GEA -Toprak Ana - 1994 senesinde kurulan tamamı gönüllülerden oluşan bir arama kurtarma, ekoloji ve insani yardım grubudur. GEA ekibi ulusal ve uluslararsı alanda yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde, afet sonrasında enkaz altında kalmış insanlara ulaşmak için arama kurtarma operasyonları gerçekleştirmekte, ihtiyaç halinde afet bölgesinde tıbbi ve insani yardım faaliyetleri sürdürmektedir. GEA 1999 yılından beri INSARAG (Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Grubu) üyesidir.
A.Ü. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Katılımcıların mevcut sorulara verdikleri cevapları, bilgisayar programında hazırlanmış bir hesaplama sonucu; doğaya salınımına sebep oldukları karbon ayakizi, su ayakizi ve ekolojik ayakizi öğrenebilecek ve alıcı ortama verilen zararın azaltılması konusunda bilgi sahibi olacağız.
PaKoDer Antalya Pati Koruma Derneği
İnsan olmak; kendinden aciz, kendini savunma yetisinden yoksun, ağzı dili olmayan başka canlılara da sahip çıkma, onların yaşam hakkını koruma sorumluluğunu getirir bize… Pakoder olarak hayvanseverleri eğiterek farklı canlılarla birlikte yaşama kültür oluşturuyoruz.
ASSİM Çevre Platformu - ASSİM Tarım Platformu
ASSİM ÇEVRE PLATFORMU - Kamu-STK işbirliği çerçevesinde gönüllülük esasına dayanarak; kentimizde yaşanan çevre sorunlarına karşı, tespit ve çözümü noktasında sivil insiyatif oluşturarak ilgili kişi, kurum ve kuruluşların ortak çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. ASSİM TARIM PLATFORMU - Tarımsal üretime yerelden destek sağlamak, bilgiye dayalı karar alma mekanizmalarını güçlendirmek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Üretim ve tüketim arasında geçen tüm süreçlerde bilgi ve deneyim paylaşımını yaygınlaştırarak tarımsal uygulama kapasitesini arttırmak hedeflenmektedir.
DEKAFOK Deniz Kaplumbağları, Akdeniz Fokları, Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği
DEKAFOK, çalışma odağımız olan türlerden deniz kaplumbağası, Akdeniz fokları ve kum zambaklarının kısaltmasıdır.DEKAFOK Deniz Gözlem Merkezi’nin bulunduğu Manavgat’taki Mendirek Sahili’nde faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca engelsiz çocuk dostu alan bilgi gözlem merkezi olarak da Türkiye'de bir ilkiz.
TED Antalya Koleji - Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu
TED Antalya Koleji, SAD-AFAG ve Murutpaşa Belediyesi olarak Akdeniz fokunun Antalya kıyılarında korunması projeleri kapsamında, bu nadir türün ve yaşam alanlarının korunmasında paydaş gruplara yönelik farkındalık ve eğitim materyalleri tasarlanarak kamu kurum kuruluşlarına, teknecilere ve öğrencilere bu konuda eğitimler verilen bu proje ile birlikteyiz.
Komşu Bostan - Kayadibi Yaşam Alanı - Salt Vejeteryan Kafe
Suni gübre ve tarım zehiri olmadan, doğayı, hayvanı, insanı sömürmeyen üreticiler, ürünleri ile bizimle birlikte olacaklar. Yumurta, sebze, meyve, kuru bakliyat, haşhaş ve vejeteryan ürünleri sizler ile buluşturuyoruz.
Anemonya- Neşeli Flora - Karateke Pekmezleri
Dağlardan toplanan tıbbi aromatik bitkilerden elde edilen uçucu yağlar, doğal kremler, merhemler, macunlar, probiyotik turşular, suni gübresiz ve tarım zehiri olmadan üretilen pekmez, zeytinyağı ve sirkeler ile bulaşabileceğiniz bir stant olacak.