AKDENİZ’DE BİYOÇEŞİTLİLİK KARMA SERGİSİ
Sergi Açılışı ve Açılış Programı
Tarih: 11 Mayıs 2022 Çarşamba
Saat: 17.00
Yer: Aydın Kanza Sanat Galerisi
Sergi, 15 Mayıs’a kadar gezilebilir.



Akdeniz biyoçeşitliliği, Akdeniz’de nesli tükenen ve tükenmekte olan deniz canlıları ve deniz kirliliği gibi konularda renk ve motifleriyle farkındalık yaratmak isteyen sanatçı ve akademisyenlerin eserlerinden oluşmaktadır. Sergi, akademisyen-sanatçı Can Gökçe’nin küratörlüğünde, akademisyen-sanatçı Solmaz Selçuk’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilecektir. Sergi süresince ahşap baskı atölyesi, mandala atölyesi, ses ve ritm atölyesi, taş boyama atölyesi ve zeybek oyunları atölyesi de çocuklarla ve sanatseverlerle buluşacak.

Sergi sanatçıları arasında Aynan Çolakoğlu, Can Gökçe, Güler Çelik, Hülya Görmezoğlu, Melek Öztürk, Meltem Aktaş, Muallâ Soğancı, Mustafa Işık, Nesrin İşel Morkoç, Neşe Özdiker, Nilgün Kural, Nur Ekmekçioğlu, Nuray Katmer, Seher Mollaosmanoğlu, Selâhattin Özçelik, Sera Sekitmen, Simay Bodur, Solmaz Selçuk, Tuncer Ertuğrul, Yasemin Akbulut, Zeynep Kandemir, İsmail Yardımcı, Vefa İrdelp, Ezgi Gökçe, Fatma Can, Fatma Nur Taylan, Zeliha Aslan bulunuyor.

 
ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Aydın Kanza Sanat Galerisi

Geleneksel Türk Sanatında Çiçek Motifleri Atölyesi, Solmaz Selçuk
12-15 Mayıs  / Saat: 13.00-14.00

Ses ve Nefes Atölyesi, İlknur Açıkel
12-15 Mayıs  / Saat: 14.30-16.30

Mandala Atölyesi, Simay Bodur
12 Mayıs Perşembe / Saat 11.00-12.00

Ahşap Baskı Atölyesi, Nilgün Kural & Neşe Özdiker
13-15 Mayıs / Saat 11.00-12.00

Çocuklar İçin Taş Boyama Atölyesi, Güler Çelik
14-15 Mayıs /Saat: 13.00-15.00

Zeybek Oyunları Atölyesi, Hülya Kazancı
12-15 Mayıs / Saat: 17.00-18.00


DOĞANIN ÇAĞRISI KARMA SERGİSİ
AYŞECAN HİZMET, ATİLLA ÖNEN
Sergi Açılışı:
Tarih:
12 Mayıs 2022 Perşembe
Saat: 17.00
Yer: Adalya Vakfı Engelsiz Cafe Yaşam Alanı
Sergi, festival süresince gezilebilir.



“Doğanın Çağrısı” karma sergisi, elektronik atıkları sanata çeviren ressam Ayşecan Hizmet ile ahşap oyma sanatının önemli temsilcilerinden Atilla Önen’in eserlerini bir araya getiriyor.
Dijitalleşen dünyanın en önemli çevre sorunu olan elektronik atıkları sanatla geri dönüştürme çalışmalarını 10 yıldır sürdüren Ressam Ayşecan Hizmet, eserlerini akrilik boya, yağlı boya ve elektronik atıklarla karışık teknikte yapıyor. Çevreci ressam olarak bilinen Hizmet, tablolarında atık cep telefonu, televizyon, kumanda gibi elektronik cihazların içindeki devre kartı, batarya ve diğer malzemeleri kullanıyor.
Ülkemizde yok olmaya yüz tutan ahşap oyma sanatının önde gelen temsilcilerinden 42 yıllık ahşap oyma sanatçısı Atilla Önen'in doğa, tarih, mitoloji ve insanı konu alan figürleriyle ağaca hayat verdiği çok sayıda eseri bulunuyor. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sergi açarak eserlerini sanatseverle buluşturan Önen, zeytin, ıhlamur gibi işlenmesi zor ağaçlara dahi kolayca hayat veriyor. Ahşap oyma sanatının yaşamasına ve geleceğe aktarılmasına öncülük eden sanatçı, kendine has yüzey indirme, kabartma yontu, rölyef teknikleri ile dikkat çekiyor. Sanatçıyla ilgili, içerisinde ağaç türlerinin özelliklerinden ağaç oymada kullanılan bıçakların özelliğine kadar ahşap oyma sanatıyla ilgili her şeyin yer alacağı bir kitap hazırlanıyor. 
Ayşecan Hizmet ayrıca, öğrencileri ile birlikte, ‘Arty ile Sanatla Geri Dönüşüm’ başlıklı bir atölye çalışması da gerçekleştirecek.

ÇEVRE DOSTU HEYKELLER SERGİSİ
NAZAN UZUNGÜL KÖSE VE HÜSEYİN KÖSE
Sergi Açılışı:
Tarih:
12 Mayıs 2022 Perşembe
Saat: 17.00
Yer: Adalya Vakfı Engelsiz Cafe Yaşam Alanı
Sergi, festival süresince gezilebilir



Nazan Uzungül Köse ve Hüseyin Köse’nin ‘Çevre Dostu Heykeller’ sergisi, kağıdın sanatsal dönüşümüne dikkat çekiyor.
Tüm canlılar için yaşanabilir bir çevre mücadelesine, sanatlarıyla destek olmaya çalışan sanatçılar, heykellerinde atık kağıtlardan yapılan kağıt hamurunu kullanıyor.
‘Sıradışı Tatil’ adlı bir romanı da bulunan Nazan Uzungül Köse 2005 yılından beri; Hüseyin Köse ise 2010 yılından beri, sanatsal üretimleriyle çeşitli etkinlik, çalıştay ve sergilerde yer alıyor.
Sanatçılar festival kapsamında çocuklar için ‘Yaprakları Tanıyalım’ ve yetişkinler için ‘Kağıdın Dönüşümü’ başlıklı atölye çalışmaları da gerçekleştirecek.
3. Muratpaşa Çevre Festivali / 12-15 Mayıs