ATÖLYE İSMİ DÜZENLEYEN ATÖLYE İÇERİĞİ
Tohum Topu Atölyesi  Ata Tohum Takas Derneği - Aygül Sancak Toprağı canlandırmak, çorak arazileri ağaçlandırmak, arılar için polen ve nekta kaynağı yaratmak, yaban hayvanlarına gıda sağlamak için tohum toplara yapacağız. Kil çamuru ve çeşitli tohumları hep birlikte yoğurup içine meyve çekirdekleri ekleyerek hazırladığımız tohum toplarını, daha sonra toprakla buluşturacağız. Etkinliğimize lütfen çocuklarınızı ve varsa meyve çekirdeklerinizi getiriniz. 
Tohum Alma Atölyesi  Ata Tohum Takas Derneği - Müjgan Bozan Ata tohumlarından yetiştirdiğimiz sebzelerden hangi şartlarda ve tekrar nasıl tohum alınacağını ve nasıl saklanacağını uygulamalı olarak göstereceğiz. Ayrıca hibrit, GDO'lu ve atalık tohum farkını kısaca anlatacağız. 
Tohumdan Fideye  Ata Tohum Takas Derneği - Müjgan Bozan Ekime uygun toprak karışımını hazırlayarak hep birlikte ata tohumlarımızı viyolllere ekeceğiz, ekteğimiz tohumlardan sizlere de hediye edeceğiz. 
Saksıda Bostan - Saksıda Yeşillikler  Ata Tohum Takas Derneği - Beyazıt Ekiz - Dernek Başkanı Balkonda, saksıda yeşillik, sebze nasıl yetiştirilir, bakımı nasıl yapılır hep birlikte öğreneceğiz. 
Bokashi Kompostu  Ata Tohum Takas Derneği - Beyazıt Ekiz - Dernek Başkanı Evimizdeki sebze meyve atıklarından toprak düzenliyici bukashi kovası yapımını ve laktoserum sıvısı hazırlamayı anlatacağız. 
Tarımda Doğal Mücadele Yöntemleri Ata Tohum Takas Derneği - Beyazıt Ekiz - Dernek Başkanı Bitkilerde bulunan hastalıkları ve böceklenmeyi azaltan, bitki gelişimini hızlandıran, azot miktarı yüksek ısırgan otu gübresi ve ısırgan otu ilacı; yalancı tesbih ağacı (zamzalak) tohumlarından doğal pestisit olarak kullanacağımız solüsyon hazırlayacağız. Hastalık ve zararlılarla mücadelede kullanılan gülleci ve bordo bulamacı hakkında bilgi vereceğiz. 
Sirke Atölyesi  Ekolojik Yaşam Hareketi Derneği Antik çağlardan beri doğal şifa kaynağı olarak bilinen sirke; antiseptik, anti bakteriyel olarak hala önemini koruyuor. Yaş yada kurutulmuş meyvelerin yanısıra, faydalı tüm gıdaların fermante edilmesiyle ortaya çıkan sirkeyi yapmak sadece biraz özen ve sabır ister
Sauerkraut Turşu Atölyesi Ekolojik Yaşam Hareketi Derneği Bir çeşit turşulama yöntemi olan Sauerkraut, lahananın kendi suyunda fermante edilerek yapılır. Bilinen en geçlü doğal probiyotik kaynağıdır. Ekşi lahana yada Alman turşusu olarak bilinen Sauerkraut, yüksek oranda A, C ve K2 vitamini içerir. Çok güçlü de bir antioksidan olan bu turşulama yöntemini çok seveceksiniz. 
Pancar Kvas Atölyesi  Ekolojik Yaşam Hareketi Derneği Pancar Kvass lezzeti tanıdık, içimi keyifli, hayli sağlıklı bir probiyotik kaynağı. Fermantasyonla besin değerleri artan, faydalı mikro organizmalar ve organik asitlerle güçlenen, yüksek mineral ve zengin antioksidan kaynağı. Kırmızı kan hücretlerinin oluşmasına yardımcı, tam bir kan toniği. Aynı zamanda potasyum ve manganez açısından da zengin olan " Pancan Kvass" ile mutlaka tanışmalısınız
Sirkencubin Atölyesi  Ekolojik Yaşam Hareketi Derneği Osmanlı ve Mevlevi mutfağında balla ve sirkeyle yapılan “sirkencûbin” denilen şerbet susuzluk giderici, hazımsızlık için özellikle bağışıklık güçlendirici hem de hastalıklarda ilaç yerine kullanılırdı. Şimdi birlikte kendi ve çocuklarımızın damak tadına göre sirkencubinlerimizi yapalım. 
Kedi Köpek Evi Yapımı Atölyesi GEA Arama Kurtarma Yeniden kullanımı desteklemek ve sokaklarda yaşayan hayvanlara korunaklı bir yaşam alanı oluşturmak için, barınak yapımını hep birlikte öğreneceğiz.
Ekşi Maya Ekmek Atölyesi Doğu Antalya Gıda Topluluğu - Ayşe Bilsev ARSEL Şimdi kaçtığımız ve ikinci beyin dediğimiz bağırsaklarımız için zararlı bulunan glüten, anne sütünden sonra tanıştığımız ikinci protein iken, günümüzde sağlığımız için zararlı bulunmakla yargılanıyor. Peki burada gerçek suçlu kim? Buğdayın genetiğini değiştirip, tarım topraklarını zehirleyerek yeni ve bizim tanıdık olmadığımız buğday cinsleri üretmek mi yoksa geleneksel ekmekleri ticari mayalar ve mikslerle birleştirip yeni ekmek formları yaratmak mı? Bence hızlı beslenmeye dair geliştirilen her yöntem bizim için yararlı olmayabilir. O nedenle ben glüteni değil insanoğlunun kendi yararına olmayan değişimini yargılıyor ve geleneksel ekmeği hala baş tacı ediyorum. Bu nedenle de insani hızda, geleneksel yöntemlerle, temiz üretim yapan çiftçilerin buğdaylarıyla zanaatlerine devam edenleri destekliyor ve onların biri olmaya gayret ediyorum. 
Doğal Yoğurt Atölyesi Teke Yöresi Avşar Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği  İçerisinde vücut için oldukça yararlı olan kalsiyum, yüksek kalite proteion, potasyoum, magnezyum, çinko ve B vitamini gibi besinler bulunan yoğurt; büyüyen zararlı bakteriler ile savaşmakta ve bunların büyümesini engellenmektedir. Kısaca bağışıklık sistemimizi güçlendirmektedir. 
Meyveli Yoğurt Atölyesi Teke Yöresi Avşar Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği  Evde mayaladığımız yoğurdu çocuklar için kuruyemiş ve meyvelerle hem daha sağlıklı hem daha renkli hem de lezzetli bir hale getireceğiz. 
Elma Sirkesi Atölyesi  Teke Yöresi Avşar Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği  Hem besin maddesi olarak kullandığımız sirkeyi ayrıca çamaşır makinesinde yumuşatıcı, bulaşık makinesinde parlatıcı olarak kullanabiliriz. Ayrıca halı temizliğinden tutun, mobilya parlatmaya kadar pek çok alanda işinize yaracak sirkeyi birlikte yapalım. 
Tarhana Atölyesi Teke Yöresi Avşar Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği  Her bölgede ve yörede farklı malzemeler ile yapılan tarhana, Türk dünyasının hazır aşıdır. Vücudumuzu çeşitli mikroplara karşı korur ve dirençli kalmamızı sağlar, doyurucu olması sebebi ile diyet yapan kişilerin de menülerinde rahatlıkla ekleyebileceğini tarhana çorbasının artık evde kendi yapmamızın vakti 
Doğal Çaylar ve Demleme Yöntemleri  Anemonya  Severek kullandığımız bitkisel çayların doğru demleme yöntemlerini çaylarda kullanılan bitkilerin toplama zaman ve şekillerini anlatacağım atölyede biraz da dağlardan topladığım bitkilerin çaylarını yapar birlikte söyleşiriz. 
Krem Atölyesi Anemonya  Bitkilerin iyileştirici gücünü, topladıktan sonra elde edilen yağların içerdiği bileşenler sayesinde cilt yenilenmesini destekleyen kremleri birlikte yapacağız. 
Merhem Atölyesi Anemonya  Bitkilerin iyileştirici gücünü, topladıktan sonra elde edilen yağların içerdiği bileşenler sayesinde cilt yenilenmesini destekleyen merhemleri birlikte yapacağız. 
Doğal Diş Macunu Atölyesi  Anemonya  Bitkisel ve ağız sağlığı konusunda şifalı olduğu bilinen doğal yağları bir araya getirerek florürsüz, diş eti ve ağız florasına zarar vermeyen vegan diş macunu evde kolaylıkla nasıl yapabileceğinizi öğrenmek ister misiniz? 
Neşeli Atölye "Probiyotik" Turşu Yapımı  Gıda Mühendisi Filiz Özkan Aldemir  Bakterilere olan savaşı bitirdik, kimyasaları bir kenara bıraktık. Bu mikrocanlıların yararları ile probiyotik gıdalar hazırlamaya başladık. Çok duydukça bu probiyotikleri birazda anlatalım istedik, bir de atölye hazırladık. Bilimi mutfağa indirdik, Neşeli Atölye de buluşup hem beslenmeyi, hem iyileşmeyi konuşalım dedik. 
Pet Şişelereden Mama Kabı  Pati Koruma Derneği - Pakoder  Evinizde ki plastik şişeleri kullanarak  hem kedi ve köpekler için mama kabı yaparak dünyamızı paylaştığımız hayvanların yaşam koşullarına destek olacağız. 
Kuş Yuvası Yapım Atölyesi  Pati Koruma Derneği - Pakoder  Tahta ve ahşap atıkları kullanarak kuşların ev sahibi olmalarına sağlayarak, dünyamızı paylaştığımız hayvanların yaşam koşullarına destek olacağız. 
Tatakizoome Atölyesi Akdeniz Üniversitesi  Serik Gülsün Süleyman Süral M.Y.O. Moda Tasarım Öğrencileri Tatakizoome baskı tekniği Japonya'da başlayan bir teknik olup bitkilere ait yaprak, dal, çiçek gibi kısımların çekiç yardımıyla kumaş üzerinde dövülmesiyle bitkideki renk ve doğal şeklin kumaş yüzeyine aktarılma tekniğidir. Moda Tasarım Bölümü Öğrencileri ile birlikte zehirli baskılar yerine doğal baskılar ile kıyafetlerimizi süslemeye ne dersiniz?
Büyüklere Ekolojik Kumaş Baskı Atölyesi Akdeniz Üniversitesi  Serik Gülsün Süleyman Süral M.Y.O. Moda Tasarım Öğrencileri Demir Mordanlı Ekoprint tekniği, doğal tekstil yüzeylerine farklı mordan maddeleri ve çeşitli bitkilerin sarılması, bohçalanması ve kaynatılmas usulüne dayanan geleneksel bir el baskı yöntemidir.  Biz de paslı çivilerle baskı tekniğini uygulayabileceğimiz bir atölye gerçekleştireceğiz. 
Yenilebilir Otlar Atölyesi Gönüllü Çiftliği  Türkiye toprakları biyoçeşitliliğin cennetidir. Topraklarımızda yetişen yabani otların pek çoğu yenebilir ve hastalıklara karşı çok faydalı özelliklere sahiptir. Burada en önemlisi, yabani otları tanımak ve doğru şekilde kullanmaktır. Otları tanımak, hasat etmek, doğru şekilde kullanmak, saklam yöntemlerini bilmek gereklidir. Yapacağımız atölye çalışması ile yabani otları tanımaya çalışıyoruz. 
Bisiklet Tamir Atölyesi  Spor İşleri Müdürlüğü  Hem sağlık hem de çevre için pedallarken, bisikletiniz mi arızalandı her seferinde tamirciye gitmektense basit ve kolay tamirleri neden kendiniz yapamayasınız ki? Gelin birlikte bisiklet tamiri aslında kolayc
Çocuklarla Doğal Mum Yapımı Fatih Küçükuysal- Yeşil Kimyager Mumda kullanılan kimyasalların içeriği, sağlığa ve çevreye olası zararları nelerdir? Alternatif mum yapımında kullanılan bitkisel ve hayvansal yağlarla ve atık malzemelerin değerlendirilmesiyle mum yapımı atölyesini kimyager ve sürdürülebilir yaşam danışmanı Fatih KÜÇÜKUYSAL ile beraber yapıyoruz.
Çocuklarla Yapay ve Doğal Plastik Atölyesi Fatih Küçükuysal- Yeşil Kimyager Plastik kimyasalların içeriği, sağlığa ve çevreye olası zararları nelerdir? Alternatif plastik yapımında kullanılan bitkisel ve hayvansal ürünlerle plastik yapımı atölyesini kimyager ve sürdürülebilir yaşam danışmanı Fatih KÜÇÜKUYSAL ile beraber yapıyoruz.
Doğal Tonik ve Maske Yapımı Atölyesi  Fatih Küçükuysal- Yeşil Kimyager Doğal malzemelerle yüz toniklerimizi ve maskelerimizi ekolojik ve ekonomik olarak kendimiz yapabilir miyiz? Kimyager ve sürdürülebilir yaşam danışmanı Fatih KÜÇÜKUYSAL ile uygulamalı olarak birlikte cilt tipimize göre tonik ve maskelerimizi yapıyoruz.
Doğal Saç Bakım Ürünleri Yapımı Atölyesi Fatih Küçükuysal- Yeşil Kimyager Doğal malzemelerle doğal saç bakım ürünlerimizi ekolojik ve ekonomik olarak kendimiz yapabilir miyiz? Kimyager ve sürdürülebilir yaşam danışmanı Fatih KÜÇÜKUYSAL ile uygulamalı olarak birlikte saç tipimize göre saç bakım ürünlerimizi yapıyoruz.
Doğal Sıvı Sabun Yapımı GEA Arama Kurtarma Çocuklarımız katı sabunla ellerini yıkamakta zorlanıyorlar mı? O zaman doğaya uyumlu sabunlar, biraz su, biraz gliserin ile çocuklarımızlı birlikte kendi sıvı sabunumuzu birlikte yapalım. 
Doğal Çamaşır Deterjanı Atölyesi GEA Arama Kurtarma Giysilerimizin tertemiz olması ve lekelerinden arınması için bin bir çeşit kimyasal çamaşır deterjanı kullanarak onları yıkıyoruz.
Peki ama onları bu hale getirmek için kullandığımız deterjanlar ya giysilerimizi yıkamaya atmadan önceki kirli halinden çok daha kötü durumda çıkarıyorsa o makineden? O zaman birlikte doğal temizleyiciler ve mineraller ile kendi çamaşır deterjanımızı yapalım
Doğal Bulaşık Deterjanı Atölyesi GEA Arama Kurtarma Bulaşıklarımızı kimyasal içerikli bir bulaşık deterjanı ile yıkadığımızda.. O bulaşık deterjanının nüfus ettiği her yer; bardaklarımız, tabaklarımız, kaşık-çatallarımız, tencerelerimiz kısacası tüm yıkadığımız eşyaların üzerinde arta kalan zararlı kimyasal atıklar hakkında ne biliyorsunuz? Gelin birlikte bakalım hem de doğal bulaşık deterjanımızı birlikte yapalım. 
Doğal Krem Ovma Deterjanı Atölyesi GEA Arama Kurtarma Evde temizlik yaparken kullandığımız çeşit çeşit deterjanlar doğaya ve insana zararlı bir çok kimyasal içeriyor. Banyoda mutfakta kullanabileceğimiz biraz arapsabunu biraz da karbonat ile kendi krem deterjanımızı birlikte yapalım. 
Eski Giysiler ile İleri  Dönüşüm Atölyesi Yeryüzü Derneği  Evinizde dipte köşede kalan ama artık kullanmadığımız giyleri nasıl değerlendirebiliriz? Bu sorunun cevabı Yeryüzü Derneği'nin organize ettiği ilere dönüşüm atölyesinde. Atölyeye gelirken yanınızda kullanmadığınız giysileri getirebilirsiniz. 
Ekolojik Baskı Antalya Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi Çevreden toplanan çiçek ve yapraklar ile kağıt veya pamuklu beyaz bez üzerine tokmak/çekiç/taş yardımı ile bitkilerin renklerini ve motiflerini çıkararak doğayı keşfetmek
Çocuklarla Çılgın Portreler Antalya Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi Çevreden toplanan dal, yaprak, taş gibi doğal malzemeler ile çocukların hayal dünyasındaki figürleri (canlı, cansız) kağıt üzerine yerleştirerek portre oluşturması ile doğayı keşfetmek
Böcek Oteli Atölyesi  Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Yaprak, kozalak, dallar, ağaç kabukları, kütükler ve taşlar gibi doğal malzemeleri, atıklar ile birleştirerek böceklerin yaşamları için evler hatta oteller yapacağız birlikte. 
İleri Dönüşümle Tak Takıştır Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği Gelin birlikte gazoz kapaklarını rengarenk boyayıp onları  küpelere ve   kolyelere dönüştürelim.   
 Doğal Tablo ve Taç Yapımı Atölyesi  Tenefüs Park  Doğadan toplanan yapraklar ve çiçekler ile hem saçlarımızı ve hem de evimizin duvarlarını renklendirmeye ne dersiniz?  
Solucan Gübresi Yapımı Atölyesi Safi Solucan  Zehirsiz bir dünya için herkes kendi solucan gübresini üretebilir. Solöm sıvısı nedir? faydaları nelerdir? Birlikte konuşup birlikte balkonumuzda ve bahçemizde solucan gübresi nasıl yapılırı birlikte deneyimleyeceğiz.
Adalet Kupası Nedir? Atölyesi  Kepez BİLSEM Antalya Bilim ve Sanat Merkezi Düşünür Pisagor,  Adalet Kupası ile "azla yetinmeyi bilin, azla yetinmeyi bilmezseniz elinizdekinden de olursunuz" mesajını vermek istemiş ve açgözlü kişilere uyarıda bulunmuştur. Gelin birlikte kupayı inceleyip Pisagor'un Adelet Kupasını birlikte tasarlalayım
Newton'un Renk Çarkı Atölyesi Kepez BİLSEM Antalya Bilim ve Sanat Merkezi Matematik, değerler eğitimi ve felsefe alanlarında gerçekleştirilecek gözlem ve eğlenceli uygulama ile katılımcılara disiplinler arası bir bakış açısı ile Newton'un Renk Çarkını atıklarla birlikte tasarlayacağız. 
Atık Malzemelerden Akıl Oyunu Yapım Atölyesi Kepez BİLSEM Antalya Bilim ve Sanat Merkezi Birlikte atık malzemeleri kullanarak akıl oyunu yapacağız. Bir şey satın almadan önce ellimizdeki malzemelerle kullanarak kaynaklarını tüketmemiş olacak ve karbon ayak izlerini azaltmış olacağız. 
Karbon Ayakizi Hesaplama Atölyesi Kepez BİLSEM Antalya Bilim ve Sanat Merkezi İnsan faaliyetlerinin sonucu olarak salınan, küresel ısınmanın başlıca sorumlusu olarak gösterilen ve karbondioksit (CO2) cinsinden ölçülen sera gazlarının çevreye verdiği zararın ölçüsüdür. Gelin birlikte karbon ayakizimizi ölçelim ve nasıl azaltabiliriz bakalım 
Kağıt Hamurundan Heykel Atölyesi  Nazan ve Hüseyin Yüksel  Atılan kağıdın yeniden kullanımı mümkün. Bu atölyede kağıdın nasıl hamur haline geldiğini öğreneceğiz. Kağıt hamuru için hangi malzemeler gereklidir? Kağıt hamuru nasıl yapılır? Hangi kağıtlardan güzel hamur olur? Kağıt hamurunun kıvamı nasıl olmalıdır? 
Kefir Yapımı Atölyesi Esra Yaka Kefir nedir? Kefir mayası nedir? Kefirin saymakla bitmeyen faydalarına birlikte konuşalım ve kefir mayası ile kendi kefirimizi yapalım ve bu işi birlikte yaygınlaştıralım. 
Kapari Karpuzu Turşusu Yapımı Atölyesi Esra Yaka Gebre otu veya Kapari olarak bilinen, Capparaceae familyasına mensup olan dikenli bir bitki türüdür. Bu bitki kapari, ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerinde doğal olarak kendiliğinden yetişmektedir. Şifa kaynağı olan bu şirin dikenli bitki çok güçlü bir antioksidandır. Bu antioksidan etkisi sayesinde vücutta bulunan ödemin atılmasına yardımcı olmaktadır.Gelin bu bitkiye daha yakından tanıyıp turşusunun yapımı hakkında bilgilenelim.
Örgü Bebek (Amigurumi) ve Takı Yapımı Atölyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Alyazma Grubu Araştırmalara göre örgü oyuncaklar diğer plastik ve tahta malzemelerden yapılmış oyuncaklara nazaran oldukça sağlıklıdır. Bu oyuncaklar yumuşak bir dokuya sahip olduklarından çocukların oyun oynarken birbirlerine zarar vermesini de engeller. Gelin birlikte çocuklarımıza örgü bebekler yaparak plastiklerden kurtulalım. 
Badem ve Kenevir Tohumu Sütü ile Sağlıklı Smoothie Yapımı Atölyesi Salt Vejeteryan Kafe  Badem ve kenevir tohumu sütünü birlikte yapacağımız ayrıca faydalarını ve hayvansal sütten farkını anlatacağımız atölyede; bitki bazlı sütleri birçok tarifte kullanabileceğiniz gibi biz, Salt Kafe olarak yine protein içeriği yüksek tohumlar ile spiriluna ve maca tozları kullanarak harika smoothieler hazırlıyoruz. Bu atölyeden, bitkisel proteinlerle hücrelerimiz bayram etmiş ve sağlıklı bir içecek tüketmenin mutluluğu içerisinde ayrılacaksınız 
Arty ile Sanat Atölyesi Arty Sanat Atölyesi  Geri Dönüşüme sanat ile dikkat çekerek farkındalık yaratmak üzere festival kapsamında Arty Akademi Sanat Atölyesi ile Çocuk Resim workshop çalışmasında tuval üzerine  çeşitli plastik atıkları kullanılarak birlikte tablo yapalım 
Sağlıklı Atıştırmalıklar Atölyesi   ASSİM Tarım Platformu  Günümüzde hızla gelişen bilinçsiz tüketim alışkanlıklarımızın yerini pratik, sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarla değiştirmenin aslında çok kolay olduğunu biliyor muydunuz? Gelin birlikte hem çocuklarımız hem de kendi sağlımız için paketli gıdaların yerini doğal besin maddelerini birleştirerek sağlıklı atıştırmalıklara dönüştürelim.
Doğal Tütsüler Atölyesi Ata Tohum Takas Derneği - Melike Bayındır  Ortamdaki kötü kokuların uzaklaştırılmasını sağlayan, zihni rahatlatan, odaklanmayı arttıran,  kan basıncı ve kolesterol dengesini sağlayan tütsüleri  gelin doğadan topladığımız yapraklar ve dallarla birlikte yapalım 
Arılar Varsa Yarınlar Var  TEMA Vakfı Arıların merak ve macera dolu dünyasını eğlenerek keşfetmek ister misiniz? Sizin için hazırladığımız oyun, dergi, film ve etkinliklerle arıları yakından tanıyabilir ve siz de bir arı dostu olabilirsiniz. Haydi keşfetmeye başlayın!
 Evimiz Dünya Sanat Atölyesi TEMA Vakfı  Çocukların sürdürülebilirlik kavramı üzerine düşünmelerini, evde yapabilecekleri tasarruf davranışları ile ilgili farkındalık kazanmalarını ve bu farkındalığı eve taşımalarını sağlamak üzere eğitici materyaller ve eğlenceli oyunlarla desteklenen etkinliklerimize sizleri de bekleriz 
Kompost Atölyesi  Opsis Çevre Teknolojileri Evde, okulda, işyerinde kompost yapabileceğimizi biliyor musunuz? Spor yaparken de kompost üretebiliyoruz, hem eğlenceli hem de çevre dostu kompostu denemleyeceğiz birlikte. 
Pekmez, Sirke ve Nar Ekşisi Üretim ve Saklama Koşulları  Bilgilendirme Atölyesi   Alpcan Saygın - Karateke Pekmezleri Standı  Gıdanızın nereden geldiğini ve nasıl üretildiğini bilmek için üreticiyle bağ kurmamız önemlidir. Doğru gıda tüketmek ne kadar önemaliyse onu saklamak da bir o kadar önem arz ediyor. Gelin bunları beraberce konuşalım 
Çocuklar ve Yetişkinler için Ekolojik Editörlük  Yeryüzü Derneği Stantı Metinler; toplumsal cinsiyet, hiyerarşi, şiddetsiz ve doğasever bir biçimde nasıl düzenlenir? Metinler ile ilişkimizin biçimini değiştiren ve okuma niteliğini arttıran bir çalışma olacaktır.  
Antalya Ne Zaman Sular Altında Kalacak  Yeryüzü Derneği Stantı İklim krizi daha birkaç sene öncesine kadar yok sayılmaya çalışılıyordu. Ancak bu yalancıların mumu söndü. Şimdi yüzleşme zamanı. Bilimsel veriler ışığında Antalya'nın ne zaman sular altında kalacağını, yaşamın tamamen sona ereceğini ve iklim göçmenlerinin yola düşeceğini görsel materyaller eşliğinde sunacağız. 
Karbon Ayakizi Hesaplama Atölyesi  Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü  Katılımcıların mevcut sorulara verdikleri cevapları, bilgisayar programında hazırlanmış bir hesaplama sonucu; doğaya salınımına sebep oldukları karbon miktarını öğrenebilecek ve alıcı ortama verilen zararın azaltılması konusunda bilgi sahibi olacağız.
Su  Ayakizi Hesaplama Atölyesi  Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü  Tükettiiğimiz ürün ve hizmetlerin elde edilmesi için kullanılan temiz su bir anket ve bilgisayar programı aracılığyla birim zamanda tükettiğiniz miktar hesaplanacak ve bunu azaltmak için neler yapabileceğimiz aktarılacaktır.  
Ekoloji Ayakizi Hesaplama Atölyesi  Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü  Bir anket ve bilgisayar programı aracılığıyla kullandığımız yenilenebilir kaynakları sağlayabilmek için ne büyüklükte bir biyolojik olarak verimli ve suyun bulunduğu alana ihtiyacımız olduğunun hesaplanması yapılacaktır.
Çocuklar için Doğayı Tanıyalım Atölyesi  Nazan ve Hüseyin Yüksel  Ağaçların yaprakları bizi ziyarete gelmiş. Yaprakların renkleri, biçimleri birbirinden çok farklı. Yapraklar nasıl saklanır? Atölyemize bekleriz. 
3. Muratpaşa Çevre Festivali / 12-15 Mayıs